marți, 8 ianuarie 2013

Ecouri din InnerSound

La sfarsitul lui august 2012 avea loc prima editie a festivalului de arte noi InnerSound, un prilej de mari emotii si bucurii pentru toti cei implicati, de la organizatori la artistii invitati si, din ce am vazut, la public. Iata cateva reactii adunate pe parcursul celor cateva luni care au trecut:

Irinel Anghel – compozitor/performer

InnerSound, InnerDust, InnerShadow, InnerChild.... de la inceput am avut un "feeling" bun legat de acest festival. Nu ne mai ducem cu privirea catre exterior, catre ce ne-ar putea oferi altcineva, ci catre noi insine. Daca ne-am descoperit sau nu sunetul interior..nu stiu...fiecare are un raspuns...dar macar stim unde sa cautam... Acest festival ne-a aratat ca: se poate construi ceva in mijlocul unor vremuri culturale controversate, ca pasiunea este un motor care pune in miscare artisti, public, idei, ca varianta unui festival independent aduce coeziune in continutul evenimentului si adeziune in jurul lui, ca e momentul interdisciplinaritatii si granitele dispar (intre arte, creatori si interpreti, public si artisti), ca lucrul in echipa face minuni, ca sunt multi oameni frumosi in jurul nostru si ca, suntem cu totii foarte creativi..:)

Multe plusuri pentru entuziasm, tinerete, joc, fantezie, deschidere. A pornit ceva. I-am facut cu mana si l-am imbratisat din interior si din exterior. Merita sa continue si, pana la a doua editie, ne putem reaminti, in fiecare zi, de artistul interior care de abia asteapta sa iasa si sa spuna lumii: Hello!! Why not?

Stefan Firca – muzicolog

Initiativa voastra s-a concretizat cu succes. Bravo! Multiplicat de zece ori - dat fiind climatul muzical/cultural actual, bugetul pe care (nu) l-ati avut, grupul de oameni dedicati pe care i-ati strans in jurul vostru, energia si vointa voastra. La reauzire!
P.S. Evident, eu tot astept un "OuterSound" la un moment dat. Nu-i bine sa tineti in voi - lasati viermii, serpii si praful in libertate!

Cristina Uruc – compozitor

Festivalul InnerSound este o initiativa curajoasa si necesara mediului cultural romanesc. Aduce un aer fresh si activeaza lumea artistica contemporana a Bucurestilor. Ma bucur ca mi-a fost data ocazia iau parte la acest eveniment inca de la prima editie. Succes si la cat mai multe editii de InnerSound!

Ana Chifu – flautista / membra SeduCant

O bucurie a simturilor, o prima editie a unui festival exceptional organizat, ce a cuprins evenimente de foarte buna calitate. Festivalul a oferit o prospetime a noului, artisti creatori si interpreti din noua generatie, o imbinare a muzicii cu fotografia, filmul, proiectia video, dansul si a propus un cadru nonconformist publicului, invitat sa reactioneze cu priectiile video, sa devina creator la randul lui, sa aiba experienta nemaivazutului si a nemaiauzitului. Asteptam cu nerabdare editia 2013!

Henry Vega – compozitor / performer

What I saw was a festival that had a very definite idea of the type of music it wanted to promote. Not just to detach from the past generations of art music but to really present music that is, as Sabina mentiones, intelectual but also warm and dramatic. I think your strugle next year will be to continue searching for acts that fulfil that unwritten mission statement so that the festival stands up for itself with its own individuality (and you did).  You learned a lot this year and you have the spine to see it through, reward the people who helped you the most by making it worth their time (better funding, recognition, etc) and keep a balance between international groups and Romanian groups.  Funding bodies will want to see that you are sponsoring the next generation of artists while also making a platform for YOUR generation of artists. The 'film night' was a very very good idea, the club night should also be a tradition, try it again and improve it. Keep up the good work!!!






Un comentariu:

Unknown spunea...

Campania umanitară „Viaţă pentru Gabriel”

7 zile de solidaritate pentru viaţa unui copil!

Universitatea din București anunță campania umanitară de strângere de fonduri pentru micuțul Gabriel-Ioan, fiul criticului și istoricului literar Iulian Costache, lector doctor în cadrul Facultății de Litere.

Gabriel, în vârstă de 3 ani și 8 luni, a fost diagnosticat în decembrie 2012 cu leucemie acută limfoblastică. În acest moment, Gabriel se află internat pentru chimioterapie în secția Oncologie Pediatrică a Institutului Clinic Fundeni, dar aceasta este prima etapă a unui tratament complex, care trebuie continuat într-o clinică de specialitate din străinătate. Gabriel este aşteptat pe data de 16 ianuarie la o clinică germană (Charité din Berlin sau Clinica de Oncologie Pediatrică din Augsburg) unde ar trebui să facă o puncție medulară exact în a 33-a zi de la începerea chimioterapiei. Tratamentul ulterior durează de la 6 la 9 luni, în funcție de reacția organismului, și costă între 80.000 de euro și 120.000 de euro.

Pentru a fi acceptat în clinica germană, este nevoie de suma inițială de 60.000 de euro.

Până acum, în 10 zile de la prezentarea anunțului, cu o solidaritate excepţională, pentru Gabriel s-au făcut donaţii în valoare de 30.000 de euro. Mai avem o săptămână, până pe 16 ianuarie, în care putem să participăm la salvarea vieţii acestui copil, care are nevoie de încă 30.000 de euro ca să înceapă tratamentul salvator în străinătate exact în ziua stabilită medical.

Dacă el pierde acea zi, pierde şansa care se află acum în mîinile noastre.
Fiecare oră contează! Orice ajutor financiar, oricum ar fi, contează!
Orice e-mail trimis mai departe contează!
Solidari, putem salva acest copil!

Are patru ani şi are leucemie. Restul vieţii lui e acum la noi. Donează pentru Gabriel!
Susține-l pe Gabriel!
https://www.facebook.com/GabrielIoanCostache
http://gabrielioancostache.wordpress.com/

Contul umanitar este deschis la Banca Comercială Română (BCR), sucursala World Trade Center, București:

IBAN RO69RNCB0085081826160001 - LEI
IBAN RO42RNCB0085081826160002 - EURO
IBAN RO85RNCB0085081826160004 - USD

La depunerea donației, este necesar să se completeze:
Codul SWIFT al Băncii: RNCB RO BU

Adresa Băncii: Bd. Regina Elisabeta nr. 5, sector 3, București
Titular cont: Iulian Costache
Explicație: tratament Gabriel Costache

Vă certificăm autenticitatea diagnosticului prin anexarea documentului medical ce detaliază situația medicală a copilului.

Cu recunoștință,
Grupul de iniţiativă pentru Campania umanitară “Viaţă pentru Gabriel”


Persoană de contact:
Andreea Drăghicescu
Tel: 0723 154 052
Email: draghicescu_andreea@yahoo.co.uk
Facultatea de Litere (Universitatea din Bucureşti)
Str. Edgar Quinet, nr. 5-7, sector 1, Bucureşti
(Punct de colectare de fonduri: Centrul ID, parter; tel: 021.314.61.77)

Link catre biletul de externare
http://postimage.org/image/r0aokir3h/