miercuri, 18 noiembrie 2009

Cerc de compozitie la U.N.M.B.

Pentru toti cei interesati - de la elevii de gimnaziu inca neabsorbiti de jocurile pe calculator pana la adultii inca neplafonati de muntele de chitante - Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti (pe scurt, "Conservator" - sau "Conserva" din Stirbei Voda 33) a initiat din 14 noiembrie un proiect interesant si generos: un cerc/cenaclu de compozitie care se tine in fiecare sambata intre orele 11-13.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.unmb.ro.

Cei care vor coordona cursurile sunt prof.univ.dr. Dan Dediu (rectorul UNMB), prof.univ.dr. Doina Rotaru si prof.univ. Nicolae Coman. Pasionatii de muzica (care au deja cateva cunostinte de baza muzicale) vor putea invata cum sa construiasca o melodie, cum sa o armonizeze, cum sa realizeze mici forme muzicale, plecand de la exemple binecunoscute precum Schumann si Bartok (adevarate hit-uri in materie de analiza muzicala), insa trecand si prin opere ale altor mari compozitori. Este o succinta initiere in arta creatiei sonore care in cel mai bun caz poate descoperi talente ascunse si in cel mai rau caz, ofera o buna imagine macroscopica a muncii unui compozitor.

Si, cel mai important: participarea la cenaclu este GRATUITA!!!

8 comentarii:

Vlad spunea...

Cred ca e o idee excelenta, si mai cred ca are muuult mai multe sanse de a ridica muzica ( mai mult sau mai putin ) contemporana din statutul de "sora urata" a muzicii clasice decat un concert cu piese de Berio sau Lachenmann.

ps: imaginea e de la o reprezentatie a unei piese de Cage? :-P

Anonim spunea...

1.Este, intr-adevar (desi am senzatia ca se vor concentra mai mult asupra muzicii tonale - dar poate le mai scapa o vorba si despre altceva). Insa poate vor reusi macar mai adune o mana de candidati la CMDO...
2. Pianul preparat, yessss :))
3. P.S. hai ca Berio e mai ingurgitabil la Lachenmann :P (spuse o fosta fana a ultimului)

Sabina Ulubeanu spunea...

nu vad o problema cu muzica tonala? mie mi se pare ca trebuie sa treci pe-acolo, pt ca altfel nu stii de unde vine si unde se duce avionu:D
F misto cursu. pot sa ma duc si eu?:)))))))

Anonim spunea...

cursurile se tin pe grupe de varsta, deci chiar recomand calduror copiilor cu aptidudini muzicale (;) ;) ) sa treaca pe acolo.
P.S. cine a zis ca e vreo problema cu muzica tonala? :-P

Anonim spunea...

"calduros" si "aptitudini", iertare :))

Sabina Ulubeanu spunea...

nimeni, pacatele mele, am vrut eu preventie:D
sa stii ca am mers cu taxiul si mi-a dat 25 de ani(ma rog, a zis maxim 25:D), deci 16 e demult apus, da?:)))

Anonim spunea...

16 intra in categoria "sub 25" asa ca mucles.

Anonim spunea...

S-a dus cineva? cum vi se pare cursul?