joi, 11 noiembrie 2010

Festivalul International MERIDIAN - Zilele SNR-SIMC


Festivalul internaţional „MERIDIAN, Zilele SNR-SIMC“
Ediția a 6-a, 13-18 decembrie 2010
6th MERIDIAN, ISCM-Romanian Section International Festival
13-18 December 2010
snr.cimec.ro

Știre de presă
(24.11.2010)

Între 13-18 decembrie 2010 va avea loc în București şi în Craiova cea de-a 6-a ediție a Festivalului internațional „MERIDIAN, Zilele SNR-SIMC“, unul dintre evenimentele muzicale de referință și de tradiție din peisajul muzical românesc, apreciat totodată și pe plan internațional pentru valoarea programelor sale de concert.

Festivalul „MERIDIAN, Zilele SNR-SIMC“ din acest an este organizat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național – principalul susținător al acestei prestigioase manifestări muzicale internaționale – , Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România și Secțiunea Națională Română a Societății Internaționale de Muzică Contemporană (SNR-SIMC); co-organizator: Universitatea Națională de Muzică din București. Parteneri Media: Radio România Muzical, Radio România Cultural, revista Actualitatea Muzicală, Institutul de Memorie Culturală – cIMec.ro, No 14 Plus Minus, CONTEMPORANIA și Buletinul informativ în limba engleză al SNR-SIMC, Contemporary Music – Romanian Newsletter. Parteneri: Muzeul Național „George Enescu“, Asociația Română a Femeilor în Artă (ARFA), Uniunea Compozitorilor din Bulgaria, Centrul Cultural al Republicii Ungare Bucureşti, AKKU (Ungaria).

Având ca generic permanent Puncte cardinale, Festivalul Secțiunii române de muzică contemporană pune un accent deosebit, în această ediție, pe promovarea muzicii românești, în contextul aniversării, în 2010, a 90 de ani de la înființarea Societăţii Compozitorilor Români, în cadrul căreia funcționează SNR-SIMC. Programul este conceput, totodată, și în ideea raportării componisticii românești la valorile muzicale din lumea de azi, la ceea ce e nou în domeniul limbajelor și experiențelor muzicale contemporane.

Ediția a 6-a include pentru prima oară în programul său și un concert simfonic, în sala Filarmonicii „Oltenia“ din Craiova, cu lucrări exclusiv românești.

Vor fi prezente la București cu acest prilej importante personalități componistice și interpretative din diferite țări: Ungaria, Marea Britanie, Bulgaria, Franța, Letonia, Israel, Austria.

Programul Festivalului din decembrie cuprinde concerte camerale, recitaluri, spectacole de operă și experimentale, într-o paletă largă de stiluri și concepte estetice, caracteristice muzicii de azi.

Aula Palatului Cantacuzino, sala „George Enescu“ și Studioul de Operă ale Universității Naționale de Muzică din București, sala Filarmonicii „Oltenia“ din Craiova vor fi gazde primitoare, la mijloc de decembrie, pentru muzicieni și pentru melomani. Va fi, cu siguranță, o sărbătoare a Muzicii.

Sorin Lerescu
Președinte
SNR-SIMC



Conferinta de presa va avea loc miercuri, 8 decembrie, ora 12.30, in Aula Palatului Cantacuzino, Calea Victoriei nr. 141, sector 1.

Niciun comentariu: