marți, 21 aprilie 2009

Vreti magie gratis?Macar cand vine un oaspete strain de renume bubuitor poate se umplu salile macar pe jumatate si pe la noi...Mario Caroli (site oficial aici)este un flautist italian nascut in 1974, cu un vraf de premii internationale (a fost numit "tanarul Pagannini al flautului") si invitat pe la toate evenimentele muzicale (in special de muzica contemporana "culta" dar nu numai) din lume. Cei mai importanti compozitori ai momentului ii dedica lucrari, tine din frageda pruncie masterclass-uri prin diverse colturi ale lumii...in fine, ati prins ideea. Minte brici (are si un doctorat in filozofie)si un sunet de flaut halucinant - de la delicatetea aproape imperceptibila la forta barbara.

Puteti sa il vedeti si auziti pe viu si pe GRATIS, duminica 26 aprilie, orele 19:00, in sala "Enescu" a Conservatorului (str.Stirbei Voda 33, pe langa Sala Palatului - etajul 1) cu un program mai "clasic": Enescu, Mendelssohn-Bartholdy, Jolivet, Messiaen - acompaniat de excelenta pianista Verona Maier.

Daca va place, il puteti auzi si in ziua urmatoare (luni, 27 aprilie, orele 19:00), in Aula Palatului Cantacuzino (Muzeul Enescu, Calea Victoriei 141) - posibil tot gratis,nu stiu sigur - de aceasta data cu un program exclusiv de muzica romaneasca "noua" (Anatol Vieru, Tiberiu Olah, Doina Rotaru, Dan Dediu si Diana Rotaru).

Il puteti auzi pe unul din cei mai talentati flautisti ai lumii PE GRATIS. La noi in batatura. Nu cautand bilete extravagant de scumpe. Nu ascultand "avioanele pe care le fac astia de muzica noua" : duminica, omul canta repertoriu "clasic". Pe gratis. In caz ca veti intreba, "daca e asa bun, de ce nu i s-a facut mai multa reclama", nu stiu ce sa va raspund. Probabil ca nu intra in paradigma "vedetei virtuoze de muzica clasica", pusa sa insire game si arpegii rapide pe stadioane sau patinoare.

Iata programul complet al celor doua concerte:

DUMINICA 26 aprilie - orele 19:00 - Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti

Mario Caroli (flaut) - Verona Maier (pian)

F. Mendelssohn Bartholdy -"Romanzen ohne Worte"(vers. flaut si pian)
M. Blöndal Johansson - "Solitude" pentru flaut solo
G. Enescu - "Cantabile et Presto" pentru flaut si pian

*****

F. Martin - "Ballade" pentru flaut si pian
O. Messiaen - "Le merle noir" pentru flaut si pian
A. Jolivet - "Chant de Linos" pentru flaut si pian

LUNI 27 aprilie - orele 19:00 - Aula Palatului Cantacuzino (Muzeul George Enescu)

Mario Caroli (flaut)

Anatol Vieru - "Dar"
Tiberiu Olah - "Sonata pentru flaut solo"
Doina Rotaru - "Tempio di fumo"
Dan Dediu - "Naufragi"
Diana Rotaru - "Play!" pentru flaut si pian (autoarea la pian)

Niciun comentariu: